В Україні виявили 12 варіантів дельта-штаму коронавірусу – НАН

Читать на русском
Передбачається, що високий рівень смертності в Україні (як у Росії та Казахстані) може бути пов'язаний з особливостями штаму Дельта, зокрема варіанта AY.122.

Українські вчені виявили 12 варіантів штаму Дельта, котрі циркулюють в Україні.

Один із них новий і, ймовірно, потрапив із Росії, повідомляє у Facebook Інститут молекулярної біології та генетики НАН України.

На дослідження надали 74 зразки, взяті у пацієнтів із 9 регіонів у період з 18 листопада по 1 грудня. Встановлено, що це 100% зразків є варіантами штаму Дельта.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

«Вчені ІМБГ зафіксували 12 різних варіантів штаму Дельта, однак їхній спектр відрізняється від тих, які були поширені в листопаді. Зокрема, виявлено новий для України варіант Дельта-штаму AY.122, який активно поширюється в Росії та характеризується тяжким перебігом хвороби, високою швидкістю інфікування та високою смертністю», - йдеться у повідомленні.

Варіант AY.122 знайшли у зразках із Дніпра, Сум, Полтави, Миколаєва, Житомира та Одеси. Передбачається, що високий рівень смертності в Україні (як у Росії та Казахстані) може бути пов'язаний з особливостями штаму Дельта, зокрема варіанта AY.122.

Серед представлених зразків не було виявлено штаму «Омікрон».

Зазначимо, станом на ранок четверга, 23 грудня, коронавірус за минулу добу виявили у 7 312 осіб, зафіксовано 275 смертей, 16 521 пацієнт одужав.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: