У Києві викрили шахраїв, котрі ошукували чоловіків за допомогою фейкових побачень

Читать на русском

У Києві викрили шахраїв, які організували схему фейкових побачень.

Зловмисники виманювали гроші у чоловіків, які бажали познайомитись із красунею, повідомили у Facebook Київської міської прокуратури.

«Викрито та затримано учасників злочинної групи, причетних до шахрайської схеми заволодіння грошовими коштами громадян. Відповідно до матеріалів слідства, організував схему громадянин РФ 1999 р.н. Чоловік залучив до протиправної діяльності ще близько десяти людей та організував на столичному Печерську роботу кафе, куди запрошували потенційних жертв», - сказано у пості.

Перед зустріччю у кафе шахрайки знайомилися з чоловіками та призначали їм побачення. Вони представлялися студентками-юристами, доньками бізнесменів та успішними бізнес-леді.

До кафе дівчата приїжджали елітним автомобілем з водієм, який брали в оренду. Чоловікам пропонували зайти до кафе та замовити їжу на виніс.

«Стандартні страви та напої у вказаному закладі коштували у десятеро дорожче, ніж будь-де, та насправді купувалися учасниками схеми у найближчому супермаркеті. Вартість такої вечері могла становити від 4 до 17 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Чоловік сплачував рахунок, а дівчину нібито терміново викликали додому. За кожне побачення жінки отримували відсоток від рахунку, який сплатили чоловіки. Щодня вони обдурювали десятки клієнтів.

«За попередніми даними, заробіток шахраїв становив до 60 тисяч гривень на день. Наразі правоохоронцями затримано трьох учасників схеми, у тому числі її організатора. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання заходів. Слідчі дії продовжуються», - зазначили у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що шахраї виманюють номери банківських карток нібито для виплат за вакцинацію.

Також нагадаємо, шахраї через підпільний call-центр крали гроші з банківських карток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: