Уряд змінив порядок видачі «пакунка малюка»

Читать на русском
Уряд вніс зміни до порядку надання натуральної допомоги «пакунок малюка» – зокрема, передбачається спрощення процедури її отримання.
З відкритих джерел

Уряд вніс зміни до порядку надання натуральної допомоги «пакунок малюка» – зокрема, передбачається спрощення процедури її отримання.

Відповідне рішення ухвалив Кабмін під час сьогоднішнього засідання.

Відомо, що скасовується обмеження щодо терміну реалізації пілотного проєкту надання «пакету малюка».

Виплати на дітей: як зміниться розмір допомоги у 2022 роціВ Україні зросте розмір виплат на дитину. Коли та на скільки – на інфографіці Слово і діло.

Також скасовується необхідність подання довідки із закладу охорони здоров'я про неотримання «пакунка малюка».

Документом надається право на отримання «пакунка малюка» у разі народження дитини на тимчасово окупованій території України (за умови реєстрації місця проживання отримувача на підконтрольній уряду України території або наявності статусу внутрішньо переміщеної особи).

Як зазначив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль, батьки, які не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку, або в управлінні соцзахисту населення, зможуть отримати грошову компенсацію через «Дію».

Раніше ми писали про те, що з 1 липня в Україні офіційно затвердили можливість брати або «пакунок малюка» - матеріальну допомогу держави для новонароджених, або задовольнитись компенсацією у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років.

Нагадаємо також, в Україні відновили закупівлю «пакунків малюка» через Prozorro.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: