Конкурс на керівника антикорупційної прокуратури: з'явився повний текст рішення ОАСКу

Читать на русском
Окружний адмінсуд столиці ухвалив рішення, яким може заблокувати конкурс на посаду головного антикорупційного суду. З'явився повний текст рішення.
Окружний адміністративний суд Києвафото: «Слово і діло»

З'явилося повне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким суд скасував порядок роботи конкурсної комісії на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в рішенні судді Окружного адмінсуду Києва Олексія Огурцова від 20 грудня, текст якого має в своєму розпорядженні журналіст «Слово і діло».

У рішенні вказується, що воно може бути оскаржене протягом 30 днів з дня ухвалення. До того ж, відповідно, рішення не набуло чинності і вступить в силу лише після 30 днів або після закінчення процедури оскарження.

Також у тексті вказується, що підставою для скасування порядку роботи конкурсної комісії є той факт, що Закон України «Про прокуратуру» має прогалину. Зокрема, щодо визначення особи, уповноваженої визначати порядок проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суддя Огурцов вважає, що до 16 липня 2015 року конкурсна комісія була наділена повноваженнями визначати порядок проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, а після вказаної дати за нею залишились закріпленими лише повноваження щодо організації та проведення відповідного конкурсу.

Крім того, суд не прийняв до уваги заперечення Офісу генерального прокурора на цей позов, оскільки до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, було залучено генпрокурора Ірину Венедіктову, а не ОГП.

Зазначимо, що суддя ОАСК Огурцов є підозрюваним у справі про плівки нібито з кабінету голови суду Павла Вовка. Останній також отримав підозру в цій справі. Провадження стосується зловживань суду і створення злочинної організації.

Нагадаємо, в Офісі президента відреагували на рішення ОАСК щодо конкурсної комісії САП. Водночас сама комісія сьогодні проводить засідання та може обрати керівника антикорупційної прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: