Наступного року для депутатів можуть запровадити дистанційне голосування – Стефанчук

Читать на русском
Стефанчук вважає, що система дистанційного голосування дозволить зберегти працездатність Ради у разі надзвичайної ситуації
Руслан СтефанчукВідкрите джерело

Наступного року для народних депутатів у Верховній раді розглянуть питання введення дистанційного голосування. Відповідний законопроєкт можуть внести в Раду вже після новорічних канікул.

Про це заявив голова Верховної ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу Інтер.

«Я нещодавно повернувся з Польщі та мені прикро було, що та ідея, з якою я звернувся до народних депутатів ще два роки тому, була не сприйнята, а сьогодні всі парламенти Європи мають змішану систему голосування» - розповів він.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати на останньому пленарному тижні рокуВерховна Рада має останній пленарний тиждень у році. За що готові голосувати фракції та групи – на інфографіці.

Стефанчук вважає, що система дистанційного голосування дозволить зберегти працездатність Ради в разі надзвичайної ситуації - коронавірусної епідемії, агресії з боку Росії й так далі.

«Ми продовжуємо зараз роботу над цим законопроєктом, і думаю він буде внесений після Нового року. Щоб у нас був запобіжник і ми не втратили керованість в державі» - додав спікер Ради.

Раніше віцеспікер Олександр Корнієнко розповів, що Рада вже провела своє останнє засідання в нинішньому році, а до роботи парламентарії повернуться 25 січня і займуться цілою низкою законопроєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: