Нардепи частково звільнили від оподаткування «тисячу за вакцинацію» (доповнено)

Читать на русском
Сьогодні Рада частково звільнила від оподаткування тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу, яку отримують українці в рамках програми єПідтримка.
З відкритих джерел

Сьогодні Рада частково звільнила від оподаткування тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу, яку отримують українці в рамках програми «єПідтримка».

У другому читанні відповідний законопроект підтримали 287 нардепів.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Відомо, що тисяча гривень за вакцинацію від коронавірусу не обкладатиметься податком на доходи фізичних осіб, але водночас залишається військовий збір. Причому правка про те, щоб звільнити ці кошти від військового збору, ставилася на підтвердження, але її відхилили.

Пізніше голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев Данило роз’яснив, що військовий збір з цієї тисячі не стягується.

«Хочу спростувати чергові фейки різних псевдо експертів з соцмереж стосовно оподаткування допомоги в межах програми еПідтримка. Відповідно до п.165.1.1 ст.165 ПК України сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги, компенсацій (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю…), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та ... не є об‘єктом оподаткування. Військовий збір теж не справляється», – йдеться у його повідомленні в Telegram.

Ми писали про те, що на рахунки українців, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, почали надходити по 1 тисячі гривень за програмою «єПідтримка». Перші виплати вже становили 500 млн грн.

Також нагадаємо, програма видачі 1 тисячі гривень вакцинованим триватиме до кінця 2022 року. Виплати будуть здійснюватись кількома українськими банками-партнерами за допомогою сервісу «єПідтримка».

Хтось із президентів та прем'єрів обіцяв грошові виплати і за що – на інфографіці «Слово і справа».

Також ми писали, як оформити заявку на виплату тисячі за вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: