У Луганській області другу добу під землею страйкують шахтарі

Читать на русском
У Луганській області на шахті Гірська проходить страйк шахтарів з вимогою виплатити борги із зарплати. Під землею 14 гірників.
facebook.com/MykhailoVolynets

У Луганській області на шахті «Гірська» ДП Первомайськвугілля проходить страйк шахтарів з вимогою виплатити борги із зарплати. Зараз під землею 14 гірників.

Про це повідомило регіональне управління Нацполіціі в п'ятницю, 7 травня.

Шмигаль та Ковалів провалили обіцянку, що шахтарі вчасно отримуватимуть зарплатуЗаборгованості по зарплатам на державних шахтах тягнуться з вересня, а уряд планує виділити ще 1,4 млрд грн на прострочені виплати шахтарям.

«5 травня в поліцію міста Попасна надійшло повідомлення про те, що на шахті Гірська ДП «Первомайськвугілля» проводиться страйк, під час якої 14 шахтарів не піднімаються на поверхню, вимагаючи виплати заборгованості із заробітної плати», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками статті про невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших встановлених законом виплат (ч.1 ст.175 КК України).

У той же час глава незалежної профспілки гірників Михайло Волинець уточнив в Facebook, що страйк на шахті «Гірська» триває вже дві доби. При цьому адміністрація шахти блокує спуск іншим гірникам, щоб вони не приєдналися до протесту.

«На поверхні формуються списки для участі в масштабному протесті в урядовому кварталі Києва. Люди вимагають виплати боргу із зарплати, який за станом на сьогодні по ДП Первомайськвугілля досяг 127,4 млн гривень», - повідомив Волинець.

Крім того, учасники протесту вимагають підвищення окладів і поліпшення ситуації із засобами індивідуального захисту. Зараз на майже 1100 підземних робітників на держпідприємстві лише 180 саморятівників.

Нагадаємо, в минулому році проходив підземний протест на шахті у Кривому Розі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: