«Укроборонпром» відзвітував про готовність збільшити виробництво зброї

Читать на русском
Глава держконцерну Гусєв зазначив, що зважаючи на ситуацію на російсько-українському кордоні, яка викликає тривогу, концерн готовий наростити виробництво озброєння
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

** Державний оборонний концерн «Укроборонпром» готовий значно наростити випуск озброєння і військової техніки для української армії в тому випадку, якщо раптово виникне така необхідність.**

Про це написав генеральний директор ЦК Юрій Гусєв у своєму Facebook.

Скільки зброї і кому продавала Україна під час війни та до її початкуУкраїна продає зброю і військову техніку до США, Канади, Британії, Судану, Чаду, Ефіопії, Нігерії, Таїланду.

«Країна-агресор продовжує розхитувати ситуацію в Україні... З метою політичного тиску на сусідні держави та для підтримки напруги в регіоні РФ періодично вдається до практики перекидання військових підрозділів, озброєння і військової техніки до кордону з Україною... Враховуючи ситуацію, Укроборонпром зазначає, що підприємства-учасники готові при необхідності збільшити обсяги виробництва озброєння і військової техніки. Концерн знаходиться на сторожі національних інтересів України та щодня наші підприємства вносять внесок у зміцнення обороноздатності держави» - написав він.

Нагадаємо, за даними Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI), опублікованими в грудні 2021 року, держконцерн «Укроборонпром» за 2020 рік, попри пандемію, збільшив продажі озброєння на 2% в порівнянні з попереднім роком до $1,32 млрд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: