Нова хвиля коронавірусу очікується у лютому – РНБО

Читать на русском
За словами Данілова, якщо рівень вакцинації в Україні сягатиме 80%, то чергові спалахи інфекції проходитимуть простіше.
З відкритих джерел

Нова хвиля коронавірусу очікується в Україні вже у лютому 2022 року.

Про це заявив сьогодні Секретар РНБО Олексій Данілов під час презентації системи моніторингу користування надрами, повідомляє РБК-Україна.

«З 15-20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Для того, щоб її не було, нам потрібно вакцинуватися. Те, що буде ще одна хвиля, ми впевнені. Інша річ, наскільки суспільство буде усвідомлено для того, щоб провакцинуватися та підійти дуже спокійно до цих речей. Але це прогноз, все залежить від того, яким чином поводитимуться наші громадяни», - зазначив Данілов.

Чиновник закликав громадян України робити щеплення, аби простіше пережити черговий сплеск інфекції. Новий штам коронавірусу вже з'явився на українському кордоні. Данілов нагадав, що люди легше переносять штам Омікрон, ніж Дельту.

Новорічні свята: чи посилюватимуть карантин і за яких умов можна відпочити на лижних курортахЯким буде карантин в Україні на новорічні свята, чи можна поїхати відпочивати на гірськолижний курорт – у матеріалі Слово і діло.

«Нам потрібно виходити на 300-400 тисяч вакцинованих. Більше того, ми наполягаємо на тому, що нам потрібно вводити бустерну дозу. Починати треба з людей похилого віку і пропонувати людям, щоб вони йшли втретє вакцинуватися», - додав він.

За словами Данілова, якщо рівень вакцинації в Україні досягне 80%, то чергові спалахи інфекції проходитимуть простіше.

Раніше ми писали про те, що минулої доби коронавірус в Україні виявили у 7 283 осіб. Зафіксовано 387 смертей, 27 130 пацієнтів одужали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: