Сьогодні парламент Болгарії голосуватиме за новий уряд

Читать на русском
Спікер парламенту Болгарії Нікола Мінчев скликав позачергове засідання на 13 грудня для виборів нового прем'єр-міністра та затвердження уряду.
Фото - ukr.bg

Спікер парламенту Болгарії Нікола Мінчев скликав позачергове засідання на 13 грудня для виборів нового прем'єр-міністра та затвердження уряду.

Як пише БГНЕС, порядок денний парламенту включає три питання - вибори прем'єр-міністра Болгарії, затвердження складу уряду та вибори уряду.

Кулеба відреагував на слова президента Болгарії щодо КримуКулеба розповів Румену Радеву, що таке справжня драма. За словами міністра, це якщо Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території та вбила тисячі осіб.

Для ухвалення рішення необхідні 50% плюс один голос від кількості присутніх у залі парламенту депутатів, за обов'язкової умови кворуму 121 депутатів.

Раніше лідер партії «Ми продовжуємо зміни» (PP) Кирил Петков був висунутий на посаду наступного прем'єр-міністра та представив свої кандидатури президенту.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радєв заявив, що анексія Криму є порушенням міжнародного права. Однак наголосив, що фактично острів зараз належить Росії.

У МЗС України назвали заяви президента Болгарії Румена Радєва про нібито «російський» Крим ударом у двосторонні відносини.

Пізніше в офісі президента Болгарії уточнили його заяву щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: