За підробку COVID-сертифіката чоловіка засудили до тюремного ув'язнення

Читать на русском
У Кривому Розі поліція затримала чоловіка з підробленим сертифікатом про вакцинацію від коронавірусу. Він також планував продавати фейкові сертифікати.

У Кривому Розі поліція затримала чоловіка з підробленим сертифікатом про вакцинацію від коронавірусу. Він також планував продавати фейкові сертифікати.

Слідство встановило, що 42-річний мешканець Кривого Рогу на початку листопада 2021 року купив печатку лікаря та печатку лікарні біля одного з ринків у Покровському районі міста. Також він придбав флеш-носій із готовими бланками міжнародного свідоцтва про вакцинацію, повідомили у пресслужбі поліції Дніпропетровської обл.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Зловмисник підробив собі COVID-документ, а також розмістив в інтернеті оголошення про продаж сертифікатів за 1 200 гривень.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки та 1 місяць.

Нагадаємо, в Україні готуються посилити відповідальність за фальшиві COVID-документи.

«Слово і діло» розібралося, як в інших країнах карають за підробку сертифіката вакцинації від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: