Президент Литви прокоментував можливий напад Росії на Україну

Читать на русском
Ймовірність агресії Росії проти України є дуже високою, може здійснитися найгірший сценарій.

Ймовірність агресії Росії проти України є дуже високою, може здійснитися найгірший сценарій.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа після бесіди з президентом США Джо Байденом, у якій взяли участь лідери країн Бухарестської дев'ятки, повідомляє Delfi.

«Як я сказав президенту США, це дзвіночок не лише для України, це дзвіночок і для всього східного флангу НАТО, країни Балтії також відчувають пряму загрозу», - зазначив Науседа.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, лідери «Бухарестської дев'ятки» домовилися зі США, що їхня відповідь, у військовому сенсі цього слова, «буде адекватною».

«Можемо розраховувати на підкріплення у військовому сенсі, що дозволить нам почуватися більш захищеним. Ми констатували, що ймовірність російської агресії є дуже високою, є багато ознак, які показують, що може здійснитися і найгірший сценарій – військова інтервенція на територію суверенної незалежної держави. Ми разом маємо зробити все, щоб цього найгіршого сценарію не було», - сказав Науседа.

Президент Литви підкреслив, що стримування - це найкращий засіб, аби «поважалися права незалежних держав», а Байден «бере на себе і необхідне лідерство, і згуртовує сили», щоб була дана цілком чітка відповідь і зроблено ясне посилання агресивним режимам, що такі дії не залишаться без відповіді.

«Відповідь буде найжорсткішою вся світова і навіть європейська політична архітектура дуже зміниться, а характер санкцій буде найжорсткішим», - резюмував Науседа.

Нагадаємо, у НАТО розповіли, за яких умов відновлять діалог із Росією.

Також зазначимо, Британія закликала Путіна відмовитися від агресії щодо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: