Верховний суд Риму поставив крапку у справі нацгвардійця Марківа

Читать на русском
Верховний касаційний суд Риму остаточно підтвердив перемогу України у справі нацгвардійця Віталія Марківа.
president.gov.ua

У четвер, 9 грудня, Верховний касаційний суд Риму, третя та найвища інстанція, відхилив усі клопотання сторони звинувачення та залишив у силі виправдувальний вирок апеляційного суду для українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомив його адвокат Олесь Городецький, передає пресслужба МВС.

Справа українського нацгвардійця Марківа: яка роль російської пропагандиСправа Марківа принципова для України тому, що є результатом російської пропаганди в ЄС й Україна має докладати зусиль щодо розповсюдження інформації на міжнародному рівні, вважає експерт.

«У справі Марківа поставлено крапку. Усі позови відхилені. Рішення Міланського суду залишили чинним», — повідомив адвокат.

Також, за його словами, знято всі претензії до держави Україна.

«Сьогодні поставлено крапку! Ми виграли в касаційному рішенні!! Усі позови було відкинуто. Дякуємо всім причетним!! Це наша спільна перемога. Щоправда завжди перемагає», - написав у соціальній мережі сам Віталій Марків.

Нагадаємо, український військовий Віталій Марків понад три роки перебував в італійській в'язниці за звинуваченням у співучасті вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова у окупованого Слов'янська у травні 2014 року.

У 2019 році суд першої інстанції у місті Павії виніс обвинувальний вирок з терміном 24 роки ув'язнення.

3 листопада 2020 року Марків був виправданий апеляційним судом у Мілані. Його визнали невинним у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі під час бойових дій на Донбасі навесні 2014 року. 4 листопада Марків повернувся до України.

А у травні цього року повернувся на військову службу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: