ГПУ просить Канаду зняти санкції з Портнова - ЗМІ

Читать на русском

Канада запровадила санкції проти соратників екс-президента Віктора Януковича, включаючи Портнова, ще в 2014-му році.

У розпорядженні НВ опинився лист, підписаний заступником Генерального прокурора України, в якому ГПУ просить Канаду зняти санкції з Андрія Портнова, соратника екс-президента Януковича, який втік до Росії.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на НВ.

Як стало відомо НВ 30 липня 2019 року ГПУ відправила листа до посольства України в Канаді і в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади, в якому повідомляє, що станом на 29 липня 2019 го року щодо Андрія Портнова не проводиться досудових розслідувань і що Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного.

«З огляду на викладене, юридичні підстави для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, у Списку до Положення про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine) Regulations, відсутні» .

Листа підписав заступник генерального прокурора України Сергій Кизь.

Канада запровадила санкції проти соратників екс-президента Віктора Януковича, включаючи Портнова, ще в 2014-му році. У 2019 році санкції проти нього і ще 15 соратників екс-президента Віктора Януковича уряд Канади продовжив ще на 5 років.

Раніше повідомлялося, що Україна має відшкодувати Портнову майже 7 млн ​​грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: