Генпрокурор розповів, чи має Андрій Портнов статус підозрюваного

Читать на русском
За скаргою одного з прокурорів порушене кримінальне провадження, яке стосується нібито погроз на адресу цього прокурора від Андрія Портнова.

За скаргою одного з прокурорів порушене кримінальне провадження, яке стосується нібито погроз на адресу цього прокурора від Андрія Портнова.

Про це повідомив генпрокурор Руслан Рябошапка, в ефірі «Право на владу», відповідаючи на запитання «Слово і Діло».

«Я не пам`ятаю, щоб я обіцяв оголосити справи, в яких Портнов є підозрюваним. Мова йде про одне із проваджень, яке було відкрите за скаргою одного з наших прокурорів і яке стосувалося погроз, власне, цьому прокурору. Воно наразі розслідується, там поки що не йде мова про процесуальний статус Портнова. Якщо якісь зміни будуть у цьому процесі, то ми одразу ж про це будемо говорити», – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, в інтерв`ю «Настоящее время» 14 листопада 2019 року генеральний прокурор відповів ствердно на запитання, чи є справи, в яких Андрій Портнов може отримати статус підозрюваного. Але відмовився говорити, про які саме справи йдеться, додавши, що «пізніше ми скажемо про це суспільству».

«Слово і Діло» відстежує виконання цієї обіцянки генпрокурора, як і решти 48 обіцянок. Станом на зараз, за статистикою аналітиків, Руслан Рябошапка виконав третину обіцянок, 6% – уже встиг провалити.

Раніше, Андрію Портнову присвятив свою обіцянку і екскерівник ОП Андрій Богдан. Він обіцяв, що політика не призначатимуть на державні посади. Ця обіцянка вважається виконаною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: