Ймовірний теракт у коледжі: педагоги отримали догани, один звільнений

Читать на русском
Троє освітян отримали догани і одного було звільнено через інцидент з можливим розстрілом в одному з коледжів у Черкасах.
ssu.gov.ua

Троє освітян отримали догани і одного було звільнено через інцидент з можливим розстрілом в одному з коледжів у Черкасах.

Про це повідомив начальник Департаменту освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, повідомляє Укрінформ.

Погрожували розстрілом студентів: в одному із коледжів України планувався терактВ одному з коледжів на Черкащині двоє студентів хотіли влаштувати масовий розстріл одногрупників. СБУ повідомила подробиці.

За його словами, причиною доган стало те, що викладачі не запобігли булінгу студента, який придбав зброю для помсти та теракту.

«Про інцидент педагогам повідомили ще у жовтні. Співробітники СБУ проводили моніторинг соціальних сторінок та виявили в одній із них запис студента одного з технікумів у Черкасах. У групі, де навчався хлопець, можливо, мали місце факти булінгу одногрупників студента. У відповідь хлопець придбав стартовий пістолет та погрожував ним у соціальних мережах», - йдеться у повідомленні.

У Департаменті освіти заявили, що створили комісію, яка проаналізувала систему виховної роботи у навчальному закладі, у тому числі щодо запобігання булінгу. Про результати розслідування повідомили директора. Він провів внутрішнє розслідування.

«За його підсумками куратор групи та ще двоє людей отримали догани. Ще одна людина, яка вже мала догану, була звільнена», – розповів Данилевський.

За неофіційною інформацією, студент навчався у політехнічному технікумі у Черкасах. Хлопця ображали одногрупники. Він не скаржився ні куратору групи, ні психологу, замкнувся у собі та виношував плани помсти. Для цього придбав стартовий спортивний пістолет.

Нагадаємо, СБУ сьогодні повідомила про запобігання теракту в одному з коледжів у Черкаській області.

Раніше в школі у російській Казані підліток вчинив стрілянину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: