Від 60 до 240 кілометрів: з якою середньою швидкістю їздять потяги в Україні та інших країнах Європи

Читать на русском

У Китаї влітку представили високошвидкісний потяг, який може розганятися до 600 кілометрів на годину. Водночас у Європі середня швидкість поїздів утричі нижча, а в Україні – у шість разів. «Слово і діло» пропонує подивитись, з якою середньою швидкістю їздять залізничні експреси в Україні, та для порівняння – в інших європейських країнах.

Середня швидкість поїзда Інтерсіті з Києва до Львова становить близько 120 кілометрів на годину.
Середня швидкість поїздів в Україні та інших країнахСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Потяг «Інтерсіті+» з Києва до Львова доїжджає за п'ять годин, його середня швидкість становить 112 кілометрів на годину.

Середня швидкість «Інтерсіті», що їде з Києва до Харкова, становить близько 101 кілометра на годину.

«Подільський експрес», який курсує зі столиці до Кам'янця-Подільського, 480 кілометрів шляху долає за вісім годин. Таким чином, його середня швидкість – лише 59 кілометрів на годину.

Водночас у Франції експрес із Парижа до Бордо доїжджає лише за дві години – його середня швидкість 243 кілометри на годину. Поїзди із Парижа до Марселя та Ліона також розганяються до швидкості понад 200 кілометрів.

Потяг, що слідує з Мадрида до Барселони (Іспанія), в середньому розганяється до 202 кілометрів на годину. Відстань 504 кілометри між містами він долає за дві з половиною години.

У Великій Британії середня швидкість поїздів з Лондона до Манчестера та Единбурга становить близько 120 кілометрів на годину.

У Німеччині з Берліна до Гамбурга можна доїхати менш як за дві години, середня швидкість поїзда – 148 кілометрів на годину.

В Італії середня швидкість поїздів з Риму до Неаполя та Мілана становить 160-167 кілометрів на годину.

Нагадаємо, у січні в «Укрзалізниці» повідомляли, що шукають інвесторів для реалізації проєкту поїздів зі швидкістю до 350 км/год із столиці до найбільших міст України.

Раніше «Слово і діло» писало, як обіцяє реформувати «Укрзалізницю» нинішня влада, а також, що вдалося і не вдалося зробити попередникам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: