В Україну прибуло друге судно з вугіллям із США

Читать на русском
Сьогодні, 5 грудня, ДТЕК Ахметова привіз в Україну вже друге судно з 66 тис. тонн американського вугілля.
Pixabay

Сьогодні, 5 грудня, ДТЕК Ахметова привіз в Україну вже друге судно з 66 тис. тонн американського вугілля.

Про це повідомляє пресслужба «ДТЕК Енерго».

«Сьогодні ми зустрічаємо вже друге судно з вугіллям із США. Найближчими днями воно поповнить запаси наших ТЕС і дозволить забезпечити стабільність української енергосистеми у пікові періоди», – йдеться в повідомленні.

Компанія зазначила, що в грудні очікують прибуття в Україну ще трьох таких суден. Сумарний обсяг поставок вугілля за листопад-січень складе майже 470 тис. т.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Наразі загальний обсяг вже законтрактованого компанією газового вугілля із Польщі, США та Казахстану склав понад 0,9 млн т. В компанії продовжуються перемовини про додаткові обсяги палива.

Нагадаємо, Україна домовилася щодо постачання вугілля зі США через перекриті Росією постачання. Перший корабель із вугіллям із США має прийти до України наступного тижня.

Зеленський раніше заявляв, що Україні вистачить вугілля до кінця опалювального сезону. У разі потреби до українських портів прийдуть ще судна з цим паливом, що дозволить вирішити проблему з його дефіцитом до кінця опалювального сезону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: