Перше судно з вугіллям для потреб «Центренерго» вже прибуло в Україну

Читать на русском
В суботу, 20 листопада, в порту Південний причалило судно класу Панамакс з імпортним вугіллям. Воно призначене для потреб Центренерго.
Pixabay

В суботу, 20 листопада, в порту «Південний» причалило судно класу «Панамакс» з імпортним вугіллям. Воно призначене для потреб «Центренерго».

Про це йдеться на сайті ДТЕК.

Це перше із семи законтрактованих ДТЕК суден з вугіллям із США та Колумбії.

«Судно класу «Панамакс» причалило в порт «Південний» та призначене для потреб державних ТЕС ПАТ «Центренерго». Обсяг першої поставки склав 60,5 тис. т», – йдеться в повідомленні.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Відомо, що ще п’ять поставок очікуються зі США та дві – з Колумбії. Обсяг кожної суднової партії сягає від 40 до 75 тис. т. Загалом має надійти майже 470 тис. т вугілля.

Нагадаємо, Україна домовилася щодо постачання вугілля зі США через перекриті Росією постачання. Перший корабель із вугіллям із США має прийти до України наступного тижня.

Зеленський раніше заявляв, що Україні вистачить вугілля до кінця опалювального сезону. У разі потреби до українських портів прийдуть ще судна з цим паливом, що дозволить вирішити проблему з його дефіцитом до кінця опалювального сезону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: