У Росії закликали США обнулити санкції проти посольств

Читать на русском
Росія попросила Сполучені Штати обнулити санкції щодо посольств. Таким чином хочуть вирішити конфлікт щодо диппредставництв.
Фото з відкритих джерел

Росія попросила Сполучені Штати обнулити санкції щодо посольств. Таким чином хочуть вирішити конфлікт щодо диппредставництв.

Про це заявив посол Росії в США Анатолій Антонов, передає «Комерсант».

Відомо, що у січні 27 дипломатів Росії повинні будуть покинути США.

У Росії пропонують США обнулити всі введені санкції проти них. У Кремлі зазначають, що вони готові таким же чином вчинити щодо тих обмежень, які ввели в якості відповідних на недружні дії США.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«Наша пропозиція, адже вона дуже проста. Воно зрозуміле, для цього не треба закінчувати МГІМО або Дипломатичну академію. Все, що ми пропонуємо - це обнулити всі введені санкції проти нас… Адже це так просто – дати можливість дипломатам виконувати свої функції», – заявив російський посол Антонов.

Нагадаємо, Держдеп вніс росіян, які хочуть оформити візу в США, в категорію громадян «бездомних національностей». Зазначається, що цей статус отримують громадяни тих країн, в яких у Сполучених Штатів немає консульського представництва.

Прессекретар Міністерства закордонних справ Росії відреагувала на рішення Держдепу США про віднесення росіян до «безпритульних національностей». Вона звинуватила американських дипломатів у тому, що вони роками руйнували не ними створену систему надання консульських послуг в Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: