В Україні можуть святкувати День борщу: депутати зареєстрували постанову

Читать на русском
В Україні може з'явитися нове свято – День борщу. Його запропонував створити шеф-кухар Євген Клопотенко. Проект ухвали вже зареєструвався в Раді.

В Україні може з'явитися нове свято – День борщу. Його запропонував створити шеф-кухар та автор оновленого меню для шкільних їдалень Євген Клопотенко.

Проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу вже зареєстрували у Раді. Наразі документ надано для ознайомлення до профільного комітету.

Індекс борщу: як змінювалася вартість української страви з 2015 рокуП'ятилітрова каструля борщу в 2015 році коштувала 46,74 гривень. Сьогодні на ці гроші можна зварити тільки 3,5 літра.

«Місяць тому то все було на рівні моєї мрії, з якою я жив декілька років. Після того, як я поділився цією ідеєю з оточуючими, то вона стала мрією й інших українців... І якщо Верховна рада її ухвалить (постанову- ред.), то ми, українці, матимемо свято, в яке зашито трохи більше, ніж просто страва. Там частина нашої національної ідентичності і можливість зберегти свої традиції на довгі сторіччя», - написав Клопотенко у Facebook.

За задумом Клопотенка це може бути день, коли всі українці варять у себе вдома борщ.

Нагадаємо, наші аналітики традиційно оновлюють індекс борщу. Як змінювалася вартість української страви з 2015 року можна прочитати тут.

Також «Слово і діло» проаналізувало, як змінювалася вартість найкращої закуски до борщу - сала з 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: