У трьох областях забруднювали землі відходами з COVID-лікарень – ОГП

Читать на русском
Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке забруднювало землі медичними відходами з відділень лікарень для хворих на COVID-19.
gp.gov.ua

Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке забруднювало землі медичними відходами з відділень лікарень для хворих на COVID-19.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Управління відходами: скільки в Україні утворюється і накопичується сміттяВ Україні щорічно утворюється півмільярда тонн відходів. Скільки утилізують і спалюють, а скільки відправляють на зберігання – на інфографіці.

За даними слідства, учасники угруповання, використовуючи підконтрольне суспільство, протягом 2020-2021 років отримали для утилізації представників закладів охорони здоров'я понад 6 тис. тонн небезпечних медичних відходів.

Зокрема, йдеться про відходи з інфекційних лікарень та COVID-відділень: пробірки з кров'ю, біологічні рідини, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо.

Замість спалювання відходи зловмисники скидали на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Директору товариства повідомлено про підозру у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінню майном у великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325, ч. 4 ст. 191 ККУ).

Спільнику директора оголошено підозру у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, скоєному у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325 ККУ).

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще трьом співробітникам товариства, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, в Україні мають намір запровадити інститут екологічних шерифів.

Мінекології планує залучити інвесторів до проектів із переробки відходів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: