Штам Omicron: Україна впроваджує самоізоляцію для приїжджих із деяких країн

Читать на русском
Українці, які були у країнах, де виявлено коронавірус штаму Omicron, мають пройти самоізоляцію після повернення до нашої країни.
фото з відкритих джерел

Українці, які були у країнах, де виявлено коронавірус штаму Omicron, мають пройти самоізоляцію після повернення до нашої країни.

Таке рішення було ухвалено на урядовій селекторній нараді у понеділок, 29 листопада.

У Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до нового омікрон-штаму коронавірусуУ тому випадку, якщо дослідження покажуть небезпеку нового штаму коронавірусу, протягом ста днів Pfizer адаптує під його свою вакцину

Так, для мандрівників із Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, Королівства Есватині, Республіки Мозамбік (які були там понад 7 днів за останні 14 днів), потрібно буде пройти 14-денну самоізоляцію.

У пресслужбі Кабміну також додали, що МОЗ вже розробляє заходи щодо запобігання зараженню громадян України цим штамом коронавірусу.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматись від поїздок до країн Південної Африки.

Глава МОЗ Віктор Ляшко сьогодні повідомив, що в Україні поки що не реєстрували випадки захворювання на штам коронавірусу Omicron.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: