У Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до нового омікрон-штаму коронавірусу

Читать на русском
У тому випадку, якщо дослідження покажуть небезпеку нового штаму коронавірусу, протягом ста днів Pfizer адаптує під його свою вакцину
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Компанія Pfizer заявила про бажання адаптувати свою вже існуючу вакцину від коронавірусу для боротьби з новим штамом коронавірусу Омікрон.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє»кореспондент".

Зокрема, Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що наступні кілька тижнів вчені будуть збирати всю можливу інформацію про штам Омікрон, тим часом Європа зобов'язана негайно активізувати вакцинацію і санітарні заходи.

У ВООЗ озвучили версію походження нового штаму ОмікронНовий штам коронавірусу Омікрон (B.1.1.529) міг з'явитися в організмі людини з ослабленим імунітетом, яка не повністю вилікувалась від інфекції.

У тому випадку, якщо дослідження покажуть небезпеку нового штаму коронавірусу, протягом ста днів Pfizer адаптує під його свою вакцину.

Нагадаємо, новий омікрон-штам коронавірусу з'явився в Південній Африці. 22 листопада в Бельгії діагностували перший випадок захворювання новим варіантом коронавірусу у людини, яка приїхала з-за кордону.

Вакцини від нового штаму коронавірусу Омікрон будуть готові в кращому випадку до літа 2022 року, оскільки фармацевтичним компаніям потрібен час на створення препаратів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: