У Києві відбулася акція пам'яті загиблого журналіста Шеремета

Читать на русском

Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року у Мінську. Він працював у трьох країнах – Білорусі, Росії та Україні.
Фото: УП

У неділю, 28 листопада, у Києві відбулася акція пам'яті загиблого журналіста Павла Шеремета, сьогодні йому виповнилося б 50 років.

Про це повідомляє Українська правда.

Організатори акції заявили, що вона є неполітичною і в ній беруть участь українські та білоруські журналісти.

Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року у Мінську. Він працював у трьох країнах – Білорусі, Росії та Україні. Після його арешту в Білорусі за критичні матеріали у 1997 році був змушений виїхати до Росії. Пізніше Шеремета позбавили білоруського громадянства.

У Росії він працював на провідних російських телеканалах як автор документальних фільмів та спецпроєктів. Наприкінці 2000-х він змушений був залишити Перший телеканал, бо не захотів миритися із цензурою та тиском. Із 2012 року Шеремет жив та працював у Києві.

Нагадаємо, що Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля у Києві. Наприкінці 2019 року за підозрою у причетності до вбивства Павла Шеремета затримали Андрія Антоненка, Юлію Кузьменка та Яну Дугар. Антоненко провів у СІЗО понад 500 днів, 30 квітня 2021 року його відправили під домашній арешт. На Яну Дугар покладено особисті зобов'язання. Юлії Кузьменко 4 серпня змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: