У Білому домі намагалися уникнути санкцій проти ПП-2 - ЗМІ

Читать на русском
У США намагалися уникнути запровадження обмежень щодо компаній, які беруть участь у будівництві трубопроводу.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Адміністрація президента США Джо Байдена через своїх прихильників-демократів у конгресі запропонувала виключити санкції проти газопроводу Північний потік-2 із оборонного бюджету країни.

Про це пише видання Foreign Policy.

Зазначається, що нібито минулого тижня держсекретар Ентоні Блінкен та його помічники дзвонили сенаторам, переконуючи їх прибрати поправки проти компаній, які беруть участь у проекті.

«Держсекретар Ентоні Блінкен та його високопоставлені помічники дзвонили до офісів сенату минулого тижня, закликаючи їх скасувати поправки, які накладають штрафи на низку організацій, які беруть участь у реалізації трубопроводу», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами джерел видання, так адміністрація намагалася запобігти накладенню обмежень на німецькі компанії. Один із них уточнив, що для США важливо не «відштовхувати» Німеччину, яка може виявитися важливим союзником у разі, якщо Росія вторгнеться в Україну.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Як зазначається у статті, цей крок викликав гнів із боку республіканців у Конгресі.

Водночас, поправки, які передбачають санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві Північного потоку-2, на початку листопада запропонували внести до оборонного бюджету на 2022 фінансовий рік шість сенаторів-республіканців.

Нагадаємо, що США офіційно оголосили про нові санкції проти «Північного потоку 2».

Раніше керівник «Нафтогазу» Юрій Вітренко, коментуючи інформацію про розширення санкцій США проти газопроводу «Північний потік-2» зазначив, що скасувати або переглянути їх можуть лише в тому випадку, якщо Росія «гратиме за правилами і дотримуватиметься європейського законодавства».

Також нагадаємо, що у середині листопада Німеччина призупинила сертифікацію «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: