Дві області відмовилися залишати «червону» зону

Читать на русском
Дві області України на власне прохання залишаться у червоній зоні карантину, незважаючи на покращення ситуації з коронавірусом.
Фото Слово і діло

Львівська та Луганська області на своє прохання залишаться у «червоній зоні» карантину, незважаючи на покращення епідемічної ситуації з COVID-19.

Так, Львівська ОДА запропонувала держкомісії ТЕБ та НС не виводити регіон із червоної зони карантину. Про це заявив директор місцевого департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис у четвер, 25 листопада.

Для громадського транспорту у «червоній» зоні приберуть одне з обмеженьОбмеження у громадському транспорті у червоній зоні послаблять через прихід холодів та натовп пасажирів на зупинках.

За його словами, попереду на мешканців чекає різдвяно-святковий період, що може погіршити епідситуацію.

«У вівторок буде засідання комісії ТЕБ та НС. І, враховуючи те, що у нас визначається позитивна тенденція, показники у нас дозволяють вийти з «червоної» зони, ми на прохання адміністрації вирішили поки що утримувати на території «червоний» рівень епідситуації до більш стабільної ситуації», - сказав Чемерис.

Крім того, Луганська область також залишиться у «червоній» зоні на своє прохання, незважаючи на покращення епідемічної ситуації.

Держкомісія ТЕБ та НС у своєму висновку повідомила, що прийняла до уваги прохання обох областей і доручила керівництву вжити заходів для забезпечення обмежень «червоної» зони.

Нагадаємо, у понеділок голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Луганська та Львівська області зможуть вийти із «червоної» зони вже цього тижня.

Кабмін вирішив посилити карантин у «жовтій» зоні.

В Україні за добу виявили майже 17 тисяч нових випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: