Голова МОЗ пояснив, чому у «жовтій» зоні вирішили посилити карантин

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чому у жовтій зоні карантину вирішили змінити правила для невакцинованих.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чому у «жовтій» зоні карантину вирішили змінити правила для невакцинованих громадян.

За словами голови МОЗ, посилення правил для невакцинованих було необхідно для того, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему.

У «жовтій» зоні карантину змінили правила: подробиці від КабмінуАдаптивний карантин в Україні Кабмін 24 листопада змінив правила у жовтій зоні. Як працюватимуть кафе, ресторани, спортзали та кінотеатри.

Як зазначив Ляшко, адже у стаціонари здебільшого потрапляють пацієнти, які не пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Міністр нагадав, що наразі відвідувати громадські установи у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки можна буде лише людям, які отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу (або мають негативний тест чи сертифікат про одужання).

Ця ж норма поширюється і на співробітників кафе, ресторанів, спортзалів та кінотеатрів.

Нагадаємо, в Україні за добу зафіксували 16 943 випадки коронавірусу. На сьогодні у «жовтій» зоні дві області – Кіровоградська та Тернопільська. «Червоними» залишаються Київ та 18 регіонів.

Раніше МОЗ прибрало одне з обмежень для громадського транспорту у «червоній» зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: