До кінця року кількість померлих від коронавірусу може сягнути 100 тисяч – НАН

Читать на русском
До кінця 2021 року кількість померлих від коронавірусу в країні може досягти 100 тисяч осіб – це найреалістичніший сценарій.
Слово і діло

До кінця 2021 року кількість померлих від коронавірусу в країні може досягти 100 тисяч осіб – це найреалістичніший сценарій.

Про це повідомляє сайт Національної академії наук (НАН).

За словами голови робочої групи НАН України з математичного моделювання проблем, пов'язаних з пандемією COVID Ігоря Бровченка, швидке зростання захворюваності розпочалося у серпні та тривало два з половиною місяці – до кінця жовтня. І очікується, що до січня 2022 року спостерігатиметься спад до показників серпня-вересня.

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

Щодо смертності, то 2020 року від COVID в Україні офіційно померло майже 20 тисяч осіб. Але якщо брати оцінки щодо надмірної смертності, то 2020 року було близько 50 тисяч жертв коронавірусу.

«У 2021 році вже 57 тисяч людей померли через COVID-19 станом на 15 листопада за офіційною статистикою. І це ще не кінець. До кінця року, найімовірніше, буде ще 15-20 тисяч нових офіційно підтверджених смертей. Тобто до кінця року загальна кількість жертв від початку епідемії COVID-19, за офіційними даними, може сягнути 90-100 тисяч смертей. Це найреалістичніший сценарій», - додав Бровченко.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 20 591 особи, зафіксовано 752 летальних випадки, 19-633 пацієнта одужали.

Також зазначимо, МОЗ змінило стандарт госпіталізації пацієнтів із коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: