У якому міністерстві найбільше чиновників-антивакцинаторів

Читать на русском

В Україні з 8 листопада мають бути відсторонені від роботи представники деяких професій, які не вакцинувалися від коронавірусу. Поки що це стосується працівників освіти, центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів, а також працівників місцевих адміністрацій. «Слово і діло» вирішило поцікавитися, в якому з міністерств відсторонили найбільше антивакцинаторів.

У Мінрегіоні, Міністерстві економіки та Мін'юсті за відмову від вакцинації відсторонили найбільше працівників.
Скільки чиновників відсторонено від роботиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Зазначимо, що обмеження не стосуються людей, які мають медичні протипоказання до вакцинації. У цьому випадку слід надати медичний висновок про наявність протипоказань.

У Міністерстві економічного розвитку нам повідомили, що з 8 листопада вони відсторонили від роботи 18 співробітників. Після цього 11 із них таки вакцинувалися від коронавірусу, 7 – ні.

У Міністерстві закордонних справ спочатку відсторонили від роботи 6 осіб, один із них потім вакцинувався. Таким чином 5 співробітників МЗС не допустили до роботи.

У Міністерстві розвитку громад та територій за відмову від вакцинації відсторонили 9 співробітників, у Міністерстві юстиції – 7, у Міністерстві ветеранів, Міністерстві освіти та Мінстратегпромі – по 2.

Крім того, ще по одній людині відсторонено від роботи в Міністерстві фінансів, МОЗ, Міністерстві спорту та МВС.

У Секретаріаті Кабміну «Слово і діло» повідомили, що у них станом на 8 листопада налічувалося 665 працівників. З них 98,3% вакцинувалися однією або двома дозами, або нещодавно перехворіли на коронавірус. Скільки ж співробітників відсторонили – так і не відповіли.

Відповіді на наші запити не надали також у Мінекології, Мінкульті, Міністерстві аграрної політики та Міненерго.

Нагадаємо, з 9 грудня обов'язковою буде вакцинація для працівників: підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ та закладів, що надають соціальні послуги; підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Надалі МОЗ планує знову розширити перелік професій для обов'язкової вакцинації. Зокрема, до нього можуть включити медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: