З'ясувалося, коли до України прибудуть кораблі з вугіллям

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, коли в Україну прибудуть сім кораблів із вугіллям для опалювального сезону.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Сім кораблів із вугіллям прибудуть до України до кінця цього місяця або на початку наступного. Проблем із проходженням опалювального сезону не буде.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області 16 листопада, передає Укрінформ.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Ми очікуємо, що до кінця цього місяця чи на початку наступного місяця вугілля в Україні вже буде. І, в принципі, ми вийдемо на стандартні параметри, але й зараз нам достатньо потужності, якою володіє Україна. У нас базу забезпечує атомна генерація, що працює у більшій потужності, ніж минулі осінньо-зимові періоди. У нас є наша гідрогенерація, вітрогенерація працює. Сонячна навіть зараз уже дає свою частку. ТЕЦ, що працюють у київському енерговузлі, на газі піднято, але це технологічні питання», - сказав Шмигаль.

Він додав, що, в принципі, зараз енергосистема України збалансована та повністю забезпечена електроенергією.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що це вугілля дозволить повністю закрити потреби енергетиків до кінця року. У разі потреби до українських портів прийдуть ще судна з цим паливом.

Нагадаємо, у Казахстані пояснили призупинення транзиту вугілля Україні.

Минулого тижня ексглаві Міненерго повідомили про підозру за поставки вугілля з «ЛДНР» та пособництво терористам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: