ВРП дозволила заарештувати підозрюваного суддю з Чернігова

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган задовольнив клопотання виконувача обов'язків керівника Офісу генпрокурора про арешт судді.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя дозволила взяти під варту суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це під час засідання у Вищому антикорупційному суді 15 листопада сказав прокурор САП, повідомляє «Слово і діло».

За словами прокурора, виконувач обов'язків генерального прокурора подав до Вищої ради правосуддя клопотання про надання дозволу на взяття під варту судді Чернігівського ОАСК Лобана. Як він стверджує, органі ще 12 листопада такий дозвіл надав. Тому НАБУ і САП подали клопотання про арешт служителя Феміди з альтернативою застави в майже 1 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: