Ринок землі: названа кількість проданих гектарів за 3 місяці

Читать на русском
В Україні за три місяці з 1 липня і до 1 жовтня було продано вже понад 58 тисяч гектарів сільгосп землі.
фото з відкритих джерел

В Україні з 1 липня уклали майже 28 тисяч угод купівлі-продажу земель сільгосппризначення. Продано вже понад 58 тисяч гектарів землі.

Про це повідомляє Мінагрополітики у п'ятницю, 1 жовтня.

Скільки землі було у власності українських міністрів у 2020 роціНайбільше землі у власності міністра економіки Олексія Любченка – ділянка площею 4,4 гектара.

Так, за три місяці було продано 58,52 тис. га шляхом укладення 23 710 угод.

«Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 5093 нотаріусів. Всього заяв – 5720, із них погоджено 5057, в черзі на розгляд - 3, відмову отримали 660. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі», - йдеться в повідомленні.

Найбільше земель сільськогосподарського призначення продали у Кіровоградській (9,07 тис. га) і Харківській (7,31 тис. га) областях.

Нагадаємо, 1 липня в Україні відкрився ринок землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати ділянки можуть тільки фізичні особи - громадяни України з обмеженням у 100 гектарів в одні руки.

З моменту запуску ринку землі і по 13 вересня включно на ринку землі уклали 15 533 угоди з купівлі-продажу землі. Лідерами стали Кіровоградська та Харківська області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: