Закриття Kyiv Post: в ПЕН України висловили велику стурбованість

Читать на русском
У ПЕН України впевнені, що власник Kyiv Post, одеський забудовник Аднан Ківан, почав перезапуск видання, щоб мати можливість безкарно впливати на його редакційну політику
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

ПЕН України, до складу якого входять українські журналісти, письменники, перекладачі, правозахисники, видавці, науковці, висловили свою велику стурбованість через закриття українського провідного англомовного видання Kyiv Post - там це вважають небезпекою.

Про це повідомляється 9 листопада на сайті ПЕН України.

«Аднан Ківан повідомив про плани реорганізувати роботу Kyiv Post і перезапустити його через місяць, але з новою командою. Водночас журналісти газети вважають, що за таких обставин власник втручатиметься у редакційну політику нового видання. Український ПЕН вбачає велику небезпеку в закритті або втраті незалежності авторитетного англомовного медіа про Україну. Ми висловлюємо підтримку колективу редакції Kyiv Post і послідовно виступаємо за свободу слова і захист співробітників ЗМІ від тиску власників і влади. Також ми підтримуємо вимоги колективу - відновити роботу незалежної редакції Kyiv Post в повному складі, продати Kyiv Post або передати торгову марку в руки видання» - йдеться в повідомленні.

ПЕН Україна - український філіал міжнародного ПЕН-клубу, який поєднує між собою письменників, поетів, журналістів. Має статус правозахисної організації.

Нагадаємо, 8 листопада стало відомо, що закривається українське англомовне новинне видання Kyiv Post. Його власник Аднан Ківан заявив про тимчасове припинення роботи редакції - він хоче перезавантажити видання. Водночас співробітники Kyiv Post повідомили, що робота видання припинена повністю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: