Зарплати антикорупціонерів: скільки у жовтні заробили голови НАБУ, НАЗК та САП

Читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура більше року працює без повноцінного керівника: проведення конкурсу кілька разів зривалося, але президент Зеленський все таки сподівається, що нового голову оберуть до кінця року. А у 2022 році має змінитись директор НАБУ – повноваження Артема Ситника закінчуються у квітні. Скільки керівники антикорупційних органів заробили у жовтні – на інфографіці «Слово і діло».

Найвища зарплата минулого місяця була у голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова – 475 тис. 546 грн. Орім окладу, надбавок та індексації він отримав премію за вересень, 7,6 тис. грн оплати за час відпустки та 247,5 тис. грн матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових проблем.

Зарплата його заступників становила: Івана Преснякова – 162 тис. 328 грн, Романа Сухоставця – 139 тис. 305 грн, Олександра Стародубцева – 127 тис. 645 грн.

Вдвічі нижчою, ніж у голови НАЗК, була у жовтні зарплата у Артема Ситника: директору НАБУ нарахували 215 тис. 442 грн. Його заступник Анатолій Новіков заробив 194 тис. 366 грн, Тетяна Варварська – 162 тис. 445 грн, а перший заступник Гізо Углава – 149 тис. 599 грн.

В.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук заробив 106 тис. 178 грн.

Зарплати керівників антикорупційних органів за вересень можна побачити на нашій інфографіці.

Нагадаємо, в.о. голови САП Максим Грищук дав інтерв'ю «Слово і діло». Його можна прочитати тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: