Держбюджет-2022 залишиться збалансованим до другого читання – Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що проект бюджету на 2022 рік у процесі підготовки до другого читання збереже збалансованість.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що проект державного бюджету на 2022 рік у процесі підготовки до другого читання збереже збалансованість, як і в першому.

Про це Шмигаль повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Перетасування» Кабміну, голосування за бюджет та непристойний жест президенту: чим запам'ятався тиждень у ВРТиждень у Верховній раді запам'ятався новими перестановками у Кабміні, скандалом із Гео Леросом та голосуванням за держбюджет.

«Цього тижня народні депутати підтримали у першому читанні проект Державного бюджету на 2022 рік, який подав уряд. Бюджет ми подавали реалістичним і збалансованим, і так само він залишиться і до другого читання», - написав він.

За його словами, проект передбачає «безпрецедентне зростання обсягу коштів за програмою медгарантій», підвищення пенсій, будівництво доріг, реформу цифровізації, підтримку малого та середнього бізнесу.

Прем'єр зазначив, що доходи місцевих бюджетів у порівнянні з минулим роком збільшилися майже на 50 млрд. грн., що відкриває для громад «значні можливості створювати безпечний та інклюзивний простір, а також активніше займатися реконструкцією соціальної інфраструктури».

Нагадаємо, Рада ухвалила у першому читанні проект закону про держбюджет на 2022 рік 2 листопада.

20 жовтня парламент розпочав розгляд проекту держбюджету і два пленарні тижні розглядав правки нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: