ЄБРР допоможе Україні погасити борги за «зелену» енергію

Читать на русском
Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн доларів в облігації НЕК Укренерго, щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.
flickr.com

Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн доларів в облігації НЕК «Укренерго», щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.

Про це повідомляють на сайті банку.

Банк інвестує в облігації в спробі вирішити платіжну кризу, що охопила сектор відновлюваної енергетики країни. Зазначимо, що таким чином в Україні зможуть продовжити розвивати галузь відновлюваної генерації, за допомогою конкурентних аукціонів або інших інноваційних комерційних механізмів.

Підвищення енергоефективності міста: як реалізувати такі проєкти та звідки залучити коштиЩо передбачають проєкти з енергоефективності та як містам отримати на них фінансування, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Ці інвестиції допоможуть відновити довіру до українського сектору відновлюваних джерел енергії і підвищать довіру приватних інвесторів і фінансистів, проклавши шлях настільки необхідним інвестиціям для підтримки переходу країни до «зеленої» економіки», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, виробники «зеленої» енергетики поскаржилися на Кабмін. За підсумками першого кварталу Кабмін виконав свої зобов'язання по Меморандуму менш ніж на половину, а виплати надходять не всім виробникам через судові процеси.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: