Стало відомо, чи виплатять лікарняні відстороненим від роботи через відмову вакцинуватись

Читать на русском
Українцям, яких відсторонять від роботи за відмову від вакцинації проти коронавірусу, не надаватимуть допомоги за лікарняними листками.
Reuters

Українцям, яких відсторонять від роботи за відмову від вакцинації проти коронавірусу, не надаватимуть допомоги за лікарняними листками.

Про це повідомляє Фонд соціального страхування.

Мова йде про тих працівників, яких із понеділка, 8 листопада, будуть відсторонювати від роботи через відмову вакцинуватися проти коронавірусної інфекції.

У Фонді наголошують, що відмова від вакцинації при відсутності протипоказань наражає оточуючих на небезпеку. Тому виплати не проводяться за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від роботи.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Зазначають, що вчителі чи державні посадовці не зможуть піти на лікарняні, сподіваючись пересидіти відсторонення без втрати заробітку. У Фонді ретельно стежитимуть за цим.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я України розробляють варіант проведення в Україні так званої ковідної амністії. Її суть полягає в тому, що людині, яка була викрита на використанні підробленого сертифіката про вакцинацію, буде дозволено зробити щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: