Ляшко пояснив причини високої смертності від коронавірусу в Україні

Читать на русском
Ляшко визнав, що кількість смертей від коронавірусу в Україні дійсно висока. Однак порівнювати справи в Україні з поточною ситуацією в Європі некоректно
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

В Україні дуже висока смертність від коронавірусу. Цьому є своє пояснення - наприклад, велика частина європейських країн пройшли пік коронавірусу задовго до України.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час зустрічі з журналістами, повідомляє РБК-Україна.

Ляшко визнав, що кількість смертей від коронавірусу в Україні дійсно висока. Однак порівнювати справи в Україні з поточною ситуацією в Європі некоректно.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Але ми порівнюємо її з такими ж летальними випадками в інших країнах в даний конкретний проміжок часу. Хоча підйом захворюваності, хвилі, відбуваються в різних країнах по-різному... Якщо ми хочемо порівнювати, то потрібно перераховувати на певну кількість населення, наприклад, на 10 тисяч або кількість інфікованих. І слід порівнювати з тими країнами, які в той момент також мають підйом захворюваності» - розповів він.

Ляшко додав, що в кожній країні статистика формується по-різному. В Україні в статистику підступних смертей потрапляє будь-який летальний випадок, що трапився з людиною, у якого на момент смерті був підтверджений коронавірус.

«Це не означає, що людина померла саме від коронавірусу. Він міг бути як основним захворюванням, що спричинило смерть, так і при супутніх захворюваннях. Тому і ми говоримо, що ця кількість летальних випадків у людей з коронавірусом - не внаслідок, не через» - зазначив він.

Нагадаємо, за минулу добу, 4 листопада, в Україні було зафіксовано 26 488 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. З них 1654 дітей та 488 медиків. Також за минулу добу госпіталізовано - 5497 осіб; летальних випадків – 696; одужало - 13 281 особа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: