Під час пожежі у Лаврі митрополит Павло з батюшками влаштував скандал з журналістами

Читать на русском

У Києво-Печерській Лаврі, під час ліквідації пожежі, виник конфлікт між митрополитом Павлом, його «братами» та журналістами, які вели трансляцію гасіння пожежі у святині – один з батюшок вихопив у кореспондента телефон, при цьому владика Павло закликав «нічого не віддавати» представнику ЗМІ.

Про це свідчить відео на сторінці «Магнолія-ТВ» у Facebook.

Згідно з відео, до знімальної групи «Магнолія-ТВ» підійшов чоловік у рясі, що назвався отцем Арсенієм, сказав не знімати у Лаврі і силою забрав у журналіста телефон.

Один із священнослужителів забрав у журналіста телефон і відмовився його повертати, після чого пішов до групи інших представників духівництва, серед яких був і скандально відомий настоятель Лаври митрополит Павло.
скріншот

Після цього, отець Арсеній пішов до групи інших представників духівництва, серед яких був і скандально відомий настоятель Лаври митрополит Павло.

Кореспондент рушив слідом і просив віддати телефон, додавши, що він виконує професійні обов’язки – веде прямий ефір з місця надзвичайної події, а це його обладнання. Він також заявив, що викличе поліцію.

«Не віддавай нічого. Вичеркни – тоді віддай. Вас пригласив хто-то? Я вас пригласив? Какая (питаючи про надзвичайну подію - ред.)? Ви помогли? Ви помогли заливати? Не надо, нічого не давай. Всьо. З богом», - вигукував настоятель Лаври Павло.

Пізніше отець Арсеній запропонув відійти в сторону, де начебто він віддасть телефон.

При цьому, представник церкви вимагав у журналіста стерти відео на телефоні, а в оператора перестати знімати і також видалити відео з камери.

Конфлікт Настоятеля Лаври Павла Та Його Попів Із Журналістами Магнолії-ТВМагнолія-ТВ

Раніше ми повідомляли, що Київська поліція вже порушила справу за фактом перешкоджання священнослужителями роботі журналістів, які висвітлювали пожежу в Києво-Печерській Лаврі.

Нагадаємо, у четвер, 4 листопада, на території Києво-Печерської Лаври сталася пожежа – відомо, що вогонь поширився на покрівлю майстерні з розпису ікон.

Згодом пожежу у Києво-Печерській Лаврі загасили, при цьому постраждали троє людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: