Під час пожежі в Києво-Печерській Лаврі перешкоджали роботі журналістів. Порушено справу

Читать на русском
Правоохоронці встановили, що роботі журналістів хотіли завадити священнослужителі Києво-Печерської Лаври.
kyivcity.gov.ua

Київська поліція порушила справу за фактом перешкоджання священнослужителями роботі журналістів, які висвітлювали пожежу в Києво-Печерській Лаврі. Зазначається, що порушникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Згідно з попередніми даними, в поліцію звернувся журналіст одного з телеканалів. Він заявив, що під час освітлення пожежі в Києво-Печерській лаврі невідомі не давали йому знімати подію.

Кримінальні правопорушення проти журналістів: скільки фіксують в УкраїніУ 2021 році проти журналістів зафіксували вже 126 порушень, зокрема 17 випадків завдання тілесних ушкоджень. Як було в попередні роки – на інфографіці.

Правоохоронці встановили, що роботі журналіста хотіли завадити священнослужителі. Вони намагалися відштовхнути кореспондента з місця знімання і відібрати апаратуру.

Повідомляється, що за даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що у четвер, 4 листопада, на території Києво-Печерської Лаври сталася пожежа – відомо, що вогонь поширився на покрівлю майстерні з розпису ікон.

Згодом пожежу у Києво-Печерській Лаврі загасили, при цьому постраждали троє людей.

Раніше, на автозаправці на Харківщині сталася масштабна пожежа, яку гасили три доби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: