Стало відомо, скільки грошей принесли до бюджету камери автофіксації

Читать на русском
В Україні за рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху бюджет отримав 500 млн. гривень.
фото МВС

За рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху бюджет отримав 500 млн. гривень, а кількість аварій у місцях встановлення камер знизилася на 65%.

Такі дані озвучив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час форуму «Україна 30. Безпечна громада», повідомляє пресслужба МВС у четвер, 4 листопада.

В Україні рік працює автофіксація порушень ПДР: наскільки штрафи відрізняються від іноземнихВ Україні максимальний штраф за перевищення швидкості ‒ 1,7 тис. гривень, а в Польщі ‒ 3,7 тис. гривень.

«За час роботи системи автоматичної фіксації у нас понад 3 млн. складених постанов, понад 2,5 млн. постанов вже оплачені, що принесло держбюджету 0,5 млрд. гривень. Але тут я хочу наголосити, що принцип роботи системи автоматичної фіксації – не каральний, а превентивний», – наголосив він.

Він зазначив, що у порівняльному аналізі за рік роботи Системи кількість ДТП у тих місцях, де встановлені камери, знизилася на 65%.

«Зараз у нас є 236 камер, до кінця року у нас буде 270. За наступні два роки ми збільшимо кількість камер до 580. Це тільки та кількість камер, які будуть встановлені МВС», - повідомив Білошицький.

Нагадаємо, з 2 листопада в Україні встановили ще 18 камер автофіксації правил дорожнього руху. А з 5 листопада на дорогах України запрацюють ще 18 комплексів автофіксації правил дорожнього руху. Вони з'являться у Херсоні, Одесі, Хмельницькому, а також у Запорізькій області.

У вересні на дорогах запрацювало ще 20 камер автофіксації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: