Уруський звільняється після зриву рішення РНБО про запуск реєстру оборонних закупівель – StateWatch

Читать на русском
Реєстр державних оборонних контрактів працює у тестовому режимі. Для повноцінної роботи потрібно ще 1 млн грн. Міністерство під керівництвом Уруського не змогло його запустити за пів року.
Олег Уруськийфото РБК-Україна

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості визнали, що реєстр учасників відбору та виконавців державних оборонних контрактів працює у тестовому режимі. Для повноцінної роботи потрібно ще 1 млн грн.

Про це повідомляють експерти StateWatch, посилаючись на службову записку та. о. начальника Управління розвитку цифрової інфраструктури – начальника відділу реалізації державної політики з цифровізації Мінстратегпрому Сергія Цальцалка за жовтень.

НАЗК виявило в декларації віцепрем'єра Уруського порушень на 260 тисячНаціональне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості в декларації віцепрем’єр-міністра.

У StateWatch звертають увагу, що у серпні цього року указом президента було доручено Мінстартегпрому протягом шести місяців повноцінно запустити цей реєстр.

Водночас Мінстратегпром поки що не може своєчасно виконати рішення РНБО «Про стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України» щодо запуску реєстру.

У листі зазначено низку вимог щодо захисту інформації реєстру, які не може виконати міністерство без додаткових робіт та закупівель.

Управління просить витратити близько 400 тис. грн. на розробку пакета технічної та експлуатаційної документації та близько 600 тис. грн. для побудови комплексної системи захисту інформації реєстру.

У StateWatch наголошують, що без запуску повноцінного реєстру виконавців оборонних контрактів неможливо підписувати нові контракти на виконання закону «Про оборонні закупівлі».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що віцепрем'єр – міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський написав заяву про звільнення. Також заяву про відставку подав віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков та ще раніше – міністр екології Роман Абрамовський.

У СН назвали кандидатів в міністри замість Уруського та Абрамовського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: