У «Борисполі» у 55 пасажирів виявили підроблені COVID-сертифікати

Читать на русском
У Борисполі за тиждень більше ніж 50 осіб намагалися використати COVID-сертифікати з ознаками підробки.
Фото з відкритих джерел.

Поліцейські виявили у «Борисполі» за тиждень більше ніж 50 COVID-сертифікатів з ознаками підробки.

«31 жовтня на території аеропорту «Бориспіль» у 7 осіб виявили документи про вакцинацію, що можуть містити ознаки підробки. Всього за тиждень правоохоронці задокументували 55 сертифікатів про вакцинацію з ознаками підробки», — йдеться в повідомленні поліції Київської області.

Як в Україні карають за фальшиві COVID-сертифікати та хто має перевіряти справжність документаЩо загрожує за підробку сертифікатів вакцинації та хто має перевіряти справжність документа, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Повідомляється, що поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України щодо підробки, а також використання підроблених документів.

Також за даними поліції, вже є щонайменше 870 кримінальних проваджень щодо COVID-сертифікатів, і 92% цих проваджень стосуються підробки документів.

Раніше ми писали, що за даними Національної поліції, 92% кримінальних проваджень щодо сертифікатів про вакцинацію стосуються їхньої підробки.

Хто має перевіряти наявність сертифікату вакцинації та що загрожує за його підробку, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: