Рада не змогла скасувати переведення годинників: законопроєкт відправили на доопрацювання

Читать на русском
Верховна рада відправила на повторне друге читання законопроєкт, яким пропонувалося скасувати перехід на літній час в Україні.
фото з відкритих джерел

Рада на засіданні у п'ятницю не змогла скасувати перехід на літній час. Законопроєкт №4201 про обчислення часу в Україні відправили на повторне друге читання.

На сьогоднішньому засіданні для прийняття документа в цілому депутатам не вистачило голосів – документ підтримали лише 212 нардепів з мінімально необхідних 226.

Літній чи зимовий час: коли в Україні переведуть годинники востаннєКраїни ЄС цьогоріч планують відмовитися від переведення годинників. Відповідне рішення уже цього тижня планують ухвалити і у Верховній раді. Що пропонують парламентарії – розбирався політолог Олександр Радчук.

Було прийнято рішення відправити законопроєкт на повторне друге читання. Ця пропозиція набрала 226 голосів у сесійній залі.

Документ визначає, що на території України обчислення часу відбувається за київським часом, який є єдиним для всієї території, і не здійснюється сезонний перехід часу; київський час застосовується для всіх правовідносин, що виникають на території України.

Автори законопроекту наполягають, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс у шкалі Всесвітнього координованого часу.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань економічного розвитку напередодні підтримав даний законопроект (№4201) і рекомендував Раді остаточно скасувати переведення годинників.

За основу відповідний закон ВР ухвалила 3 березня 2021 року.

Відзначимо, сьогодні Рада змінила календарний план через локдаун у Києві. Найближче пленарне засідання призначене на 13 квітня.

Датою переходу на літній час визначено останню неділю березня.

Це означає, що у 2021 році українці повинні перевести стрілки годинника на одну годину вперед в ніч на 28 березня (згідно з постановою Кабінету міністрів №509 «Про порядок обчислення часу на території України» від 13 травня 1996 року).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: