Уряд планує спрямувати 1 млрд грн на покращення якості питної води в Україні

Читать на русском
У проєкті бюджету на 2022 рік планується спрямувати 1 млрд грн на програму Питна вода України.
kmu.gov.ua

У проєкті бюджету на 2022 рік планується спрямувати 1 млрд грн на програму «Питна вода України».

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що в Україні необхідно покращувати якість питної води, тож Кабінет міністрів у квітні цього року затвердив концепцію загальнодержавної цільової програми «Питна вода України».

«Значний відсоток систем централізованого водопостачання у регіонах мають зношений стан, що погано впливає на якість води. Ситуацію необхідно змінювати, аби забезпечити мешканців громад якісною питною водою в достатній кількості», – розповів Шмигаль.

У яких країнах можна пити воду з-під крануВоду з-під крана можна спокійно пити в Австрії, Фінляндії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Швейцарії.

У квітні 2022 року будуть завершені ремонтні роботи на другому Донецькому водопроводі. Зазначають, що це поліпшить якість надання послуг централізованого питного водопостачання населенню міст Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та інших населених пунктів Слов’янського та Костянтинівського районів.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України запровадить в Україні публічний моніторинг якості води. Кожна територіальна громада контролюватиме якість питної води своїми силами.

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про загальнодержавну цільову і соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: