В Україні з'явиться публічний моніторинг якості води – Данилов

Читать на русском
Питання якості питної води дуже важливе, оскільки її стан безпосередньо впливає на здоров'я українських громадян
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони України запровадить в Україні публічний моніторинг якості води. Кожна територіальна громада контролюватиме якість питної води своїми силами.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов на брифінгу в Краматорську Донецької області 30 Липня.

«У нас на сьогодні всі розуміють, що те, що ми з вами вживаємо — це і є наше здоров'я. Окремо була доповідь, що буде доручення: кожна громада повинна розуміти, яка якість води. Буде моніторинг системи Публічний, і всі жителі тих чи інших територій будуть розуміти, яку воду місцева влада подає там, де є централізоване водопостачання» - заявив він.

У яких країнах можна пити воду з-під крануВоду з-під крана можна спокійно пити в Австрії, Фінляндії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Швейцарії.

За словами Данилова, на засіданні РНБО окремо підіймалося питання щодо забезпечення якісною водою перед 1 вересня дитячих садків - в Україні всього є 33318 шкіл і дитсадків. Всі вони повинні бути забезпечені водою.

«Вони всі зараз поставлені на моніторинг. Більш того, там, де немає централізованої каналізації, на цьому засіданні ми прийняли рішення забезпечити, щоб вона там обов'язково з'явилася найближчим часом, щоб вони зняли це питання в XXI столітті» - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про загальнодержавну цільову та соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: