Ще у двох областях виявили продаж фейкових COVID-сертифікатів

Читать на русском
У Чернігівській та Сумській областях правоохоронці викрили торгівлю підробленими COVID-сертифікатами.
gp.gov.ua

У Чернігівській та Сумській областях правоохоронці викрили торгівлю підробленими COVID-сертифікатами. Вартість складала від 3 тисяч гривень до 250 доларів.

Про це повідомляє пресслужба МВС України у середу, 24 жовтня.

Відповідальність за відсутність COVID-сертифікатів покладається на пасажирів – МОЗМОЗ переклало відповідальність за відсутність сертифікатів вакцинації від коронавірусу на міжрегіональних рейсах із перевізників на самих пасажирів.

Так, у Чернігові група зловмисників створила незаконну схему продажу COVID-сертифікатів людям, які не пройшли вакцинацію. Її налагодила 52-річна власниця турагентства.

Фігурантка змовилася з чернігівським лікарем та медсестрою, які й вносили відомості про нібито проведену вакцинацію до Електронної системи охорони здоров'я.

Лише за останні два місяці злочинний прибуток перевищив 500 тисяч гривень. Вартість одного підробленого сертифіката становила для замовника 250 доларів. У середньому протягом дня вироблялося по 20 фальшивих сертифікатів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 КК України. Санкція статті – до 6 років ув'язнення.

Крім того, у Сумській області поліція викрила лікаря сімейної медицини та фізичну особу за фактом продажу підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 із внесенням даних до інформаційної системи.

За даними слідства, мешканець Сум через один із месенджерів підшукував охочих отримати свідоцтво без обов'язкового щеплення. За попередніми даними, було підроблено близько 200 свідоцтв, вартість одного становила близько 3 тис. грн.

Нагадаємо, раніше у Києві виявили продаж підроблених сертифікатів вакцинації.

В Офісі Генпрокурора обіцяли жорстко реагувати на такі порушення закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: