У столиці викрили схему продажу підроблених COVID-сертифікатів

Читать на русском
Працівники поліції провели обшуки в автомобілях, за місцем роботи та проживання фігурантів, звідки вилучили десятки бланків COVID-сертифікатів.

У столиці були викриті співробітники лабораторії, які видавали фальшиві COVID-сертифікати без здачі аналізів - щодня послугами медлабораторії могли скористатися 3-5 клієнтів, заплативши від 725 до 1800 гривень за підроблений документ.

Про це інформує пресслужба МВС у п'ятницю, 22 жовтня.

За даними правоохоронців, лікар лабораторії організував «бізнес» із продажу підроблених сертифікатів. Він шукав клієнтів сам і за допомогою посередників. Також лікаря допомагали три медсестри, які вносили неправдиві дані до бази і друкували готові документи.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Працівники поліції провели обшуки в автомобілях, за місцем роботи та проживання фігурантів, звідки вилучили десятки бланків COVID-сертифікатів, гроші, комп'ютерну техніку, що підтверджують злочинну діяльність.

Правоохоронці почали кримінальну справу за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство.

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Савченко з сестрою намагалися потрапити в Україну за підробленими COVID-сертифікатами.

«Слово і діло» пропонує подивитися, якими в країні були темпи вакцинації і скільки на даний момент повністю провакцинованих українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: