Коли в Україні почнуть скасовувати карантин: Шмигаль озвучив умову

Читать на русском
Скасовувати карантинні обмеження через коронавірус в Україні влада почне лише за однієї умови.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні можна буде скасувати карантинні обмеження через коронавірус лише за умови, якщо буде вакциновано не менше 70% українців.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу за підсумками поїздки до Донецької області у середу, 27 жовтня.

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

«Вакцинація населення, 70% вакцинованого населення, означає, що пандемію практично буде подолано, і ми взагалі зможемо знімати обмеження», - сказав глава уряду.

За його словами, 70% щеплених – це майже 20 млн. громадян. Таку кількість вдасться імунізувати, якщо робити по 1,5 млн щеплень на тиждень.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що до «червоної» зони потрапили ще сім областей України. Там посилять карантин із 30 жовтня. Загалом «червоні» вже 15 областей.

Раніше голова МОЗ Віктор Ляшко доручив прискорити темпи вакцинації у країні. Минулої доби було зроблено 291 293 щеплення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: